Don’t Hide Your Obstacles!

Een paar maanden geleden schreef ik mij in voor TEDxMaastricht Pitch Night 2018.

TEDx Maastricht Pitch night is DE kans om mijn verhaal met de wereld te delen. Een enorme ervaring en tevens ook de meest zenuwslopende tijd ever. Het motto van TED is: ‘Ideas worth spreading’ en dankzij Pitch Night kreeg ik de kans om op het mooiste podium van Nederland te staan.

Congratulations! We are happy to let you know that you were chosen to be among the speakers of TEDxMaastricht 2018! Your story inspired us and we are looking forward to working with you in the next months.

Bekijk hier mijn hele TedX Talk tijdens TEDxMaastricht 2018.

Donderdag 11 oktober

Samen met mijn vrouw ging ik op weg naar TEDxMaastricht 2018. Je kunt nooit voorbereid zijn op dat wat gaat komen maar ik had er vertrouwen in. Aangekomen bij het MECC in Maastricht begon het avontuur en maakte ik mij klaar om te rocken want vandaag stonden er coaching sessions op het programma. Een mooi moment om te zien en horen of ik mijn tekst goed had geleerd en tevens ook om kennis te maken met alle andere sprekers. We liepen de zaal binnen en een golf van zenuwen overviel mij na het zien van de ruimte. Ik had een beeld in mijn hoofd van het MECC maar die klopte niet helemaal met de werkelijkheid want wat was het groot!

Na het zien van de sessie van Leon Aarts, Agnes Lensing-van de Ven en Els Visser was ik aan de beurt. Maar wat deden zij dat goed en kan ik dat ook? Ik heb morgen 6 minuten maar of ik binnen die tijd mijn verhaal kan vertellen wist ik niet zeker. Ik liep vast op het laatste stukje van mijn talk door zenuwen en emoties en baalde enorm. Voor mijn gevoel was de sessie mislukt maar gelukkig dachten de andere sprekers en coaches daar heel anders over. Michael! morgen hoef jij je niet druk te maken om de tijd. Vergeet die 6 minuten en doe gewoon je ding want je verhaal klopt en je bent er klaar voor. Met die woorden sloot ik mijn sessie af en nam ik de tijd om naar de andere sprekers te luisteren die allemaal stuk voor stuk geweldig zijn. Diep onder de indruk en vol van emoties sloot ik mijn sessie af en ging ik op weg naar het hotel.

Die avond werden we opgehaald met een limo en verrast met heerlijk diner want TEDxMaastricht 2018 weet wel hoe ze hun gasten moeten verwennen. Ik voelde me speciaal en kreeg daardoor meer en meer energie om vrijdag te knallen. Het was een een leuke avond en een goed moment om de andere sprekers beter te leren kennen en over iets anders dan alleen de TEDtalk te praten.

Vrijdag 12 oktober

Na een verschrikkelijke nacht vol zenuwen was het dan toch echt zover want vandaag ga ik een persoonlijke wens vervullen en obstakels overwinnen. Spreken bij TEDxMaastricht is tot nu toe het tofste wat ik heb gedaan en een ervaring om nooit te vergeten. Eenmaal aangekomen bij het MECC was het vooral sfeer proeven en kijken. Ik was om 1520 aan de beurt dus had nog genoeg tijd om te oefenen en vooral te ontzenuwen. TEDxMaastricht 2018 was begonnen en samen met mede spreker Nadine Blankvoort keken wij vanaf de zijlijn naar de opening van TEDxMaastricht 2018 en de act / talk van Adriaan Luteijn.

In de paar uur tussen de opening en mijn talk heb ik lopen dwalen als een zombie. De walking dead was er niks bij en inmiddels had ik geen idee wat ik met mijzelf aan moest. Zenuwen kwamen op als poepen en kreeg ik mijn hartslag niet onder controle. Maar het was zover. No way back en ik moest naar boven om klaar te gaan staan voor mijn talk. Ik vroeg mijn coach Margo nog snel of ik de tijd mocht nemen op de stip voor ik begon met praten. Daar stond ik, midden op de rode TEDxMaastricht stip en ik zei “Hallo” en 1000 man reageerde synchroon met “Hallo”.

Na elke zin voelde ik meer rust komen en was er zelfs ruimte voor een grapje. Gek genoeg is mijn talk voorbij gevlogen en weet ik niet exact meer wat ik heb gedaan. Het ging goed want Margo de Kock mijn coach van de afgelopen weken stond juichend achter het gordijn mijn overwinning aan te moedigen waaruit ik kon opmaken dat het goed zat. Heerlijk om zoveel steun te krijgen van de andere sprekers en zelfs een staande ovatie van het publiek na afloop van mijn talk. Ik heb deze dag niet alleen een persoonlijk overwinning behaald. Ook heb ik één van mijn persoonlijke wensen vervult en een belangrijke boodschap kunnen verspreiden voor wie het wilt horen.

Don’t Hide your obstacle. Face them. Accept help and you will beat your obstacles.

TEDx Maastricht was geweldig! Een bizar avontuur en iets wat ik voor geen goud had willen missen. Ik heb verteld over mijn 3 grootste obstakels en 1 van deze obstakels heb ik tijdens mijn talk een plek gegeven en verteld over mijn Tourette Syndroom. Ik kan terugkijken op een geweldige ervaring met alleen maar winnaars. Klik hier voor alle fotos. EN kijk hier mijn hele TedX Talk tijdens TEDxMaastricht 2018.

Bedankt TEDxMaastricht!

1 gedachte over “Don’t Hide Your Obstacles!”

Plaats een reactie