Snelste man op krukken!

Juni 2017: Afgelopen zaterdag was het zover! mijn poging om het wereld record “Snelste man op krukken en 1 been te verbreken op de 5 km”. Ik heb de afgelopen maanden enorm hard getraind en niet alleen voor het wereld record maar ook voor de Ben Nevis Challenge die er ook nog aan zit te komen. Ruim 5 maanden geleden deed ik een aanvraag bij Guinness book of records voor de claim “snelste man de Ben Nevis op en af op 1 been en krukken” maar helaas was dat niet mogelijk. Als alternatief kwam van Guinness book of records zelf met het voorstel voor de 5km op krukken en 1 been. Deze aanbieding kon ik niet laten lopen en samen met het evenement de Verbeeten Challenge is de organisatie van dit event langzaam op gang gekomen.

Ik had niet kunnen vermoeden dat het regelen van een wereld record zoveel werk zou zijn. Mijn dank is daarom ook groot voor het werk dat Anne-Marie Hartog en Hans Derksen van de Verbeeten Challenge hebben gedaan. Dankzij hun inzet heb ik deze uitdaging kunnen voltooien en is mijn challenge op de kaart gezet. Ruim 2 maanden geleden stond het record op iets meer dan een 60 minuten en 3 weken voor mijn eigen poging kwam de melding dat dat record weer was verbroken en gezet op een tijd van 44 minuten en 17 seconde. Ik was al goed aan het trainen maar na het lezen van deze tijd kneep ik hem toch aardig. Rennen op krukken is niet makkelijk en vraagt ervaring en techniek. Ik beheers denk ik beide maar 5KM in 44 minuten is wel serieus snel.

In de laatste 3 weken ontmoete ik de Ierse Nikki Bradley. Nikki ook ex-kanker patient zag mijn record aankondiging voorbij komen op Instagram en we raakte aan de praat. Nikki heeft 1 jaar geleden ook een aanvraag gedaan voor het zelfde record maar dan voor de vrouw en dus erg gaaf om met haar in contact te zijn gekomen. Nikki moet in de loop van de tijd “mogelijk” haar been verliezen ( Inmiddels is dit gebeurd in 2022 ) met als gevolg een zelfde soort amputatie als die ik heb. Na wat Skype sessies en berichten via whatsapp vroeg Nikki of het niet leuk zou zijn om het record samen te doen? zij had moeite met een locatie vinden en ik had alles kunnen geregeld.

Zo simpel als het leek zo simpel was het ook want binnen 1 dag was het geregeld en kon Nikki aansluiten. Wat een feest! zo gaaf dat dit mogelijk is gemaakt door alle betrokkenen. Ik heb het Wereld Record verbroken met ruim 6 minuten in 38.50 en Nikki liep haar WR in 44.21. Klik op de link om eens tukje te Bekijken

Ik wil mijn vrouw, ouders, vrienden, familie en bezoekers bedanken voor alle steun tijdens de challenge. Momenteel zijn we druk met het inzenden van het bewijsmateriaal aan Guinness book of records en ik kan je melden dat dat enorm veel werk is. Grote dank aan de organisatie: Anne-Marie Hartog, Hans Derksen (Organisatie Verbeeten Challenge), Douwe Siesling (fotos  GotspeDesign ) David Brouwer ( Film Omroep Flevoland), Wethouder Hans Kokke, Wedstrijd leider A. Rasenberg, Chef Time Keeping T. de Graauw en scheidsrechter B. Vennix (A.V. Attila), Stad Tilburg en City Marketing Tilburg, Robbert Maas (Tricorp), Inge Huijbregts voor de heerlijke burgers.

Na 8 maanden is mij poging dan eindelijk goedgekeurd door Guinness book of records. Ik heb lang gedacht dat het niet ging lukken omdat het gewoon te ingewikkeld is. De uitdaging zit niet in de race zelf maar vooral in het inleveren van alle bewijzenmateriaal en de communicatie met Guinness book of records. Maar het is gelukt en vanaf vandaag ben ik “The fastest 5 km on crutches (one leg, male)” Ik heb het gedaan in een tijd van 38.50 het vorige record stond op 44.17 gedaan door Sivananda Rajananda (Malaysia) 8 maart 2015. Ik heb geen idee en hoelang mijn record zal blijven bestaan maar dat is juist het leuke aan records. Ik daag iedereen uit om het te proberen maar denk eraan hij is pas officieel als hij is aangemeld bij GBWR. Ik ben inmiddels ook trots bezitter van het Nederlandse record van The fastest 5 km on crutches (one leg, male). Ik ben ongelooflijk trots en heb weer iets van mijn bucketlist afgestreept.

Ik wil nogmaals de volgende mensen bedanken Attila AV en alle medewerkers die mij hebben geholpen. Hans Derksen en Anne-marie Hartog voor hun begeleiding van het project namens de Verbeeten Challenge. Robert Maas van Tricorp voor de sponsoring en mijn vrouw, ouders het hele Ben Nevis team voor al hun inzet en vertrouwen in aanloop van mijn record en Ben Nevis klim. En natuurlijk Guinness Book Of World Record voor het goedkeuren van mijn record. Bekijk hier de officiële beelden gemaakt door Omroep Flevoland. Of bekijk hier de beelden van SBS6

Bedankt, Michael-Robbert