Het CryptoBags Project

Nederlandse vertaling. Tegen het einde van 2014 stopte ik met mijn eigen reclamebureau omdat het voor de kleine zelfstandig ondernemer financieel niet meer rendabel was en zeker nu ik een gezin heb. Ik heb het tekenen nooit volledig opgegeven maar ik had gewoon het geduld niet meer om te moeten knokken voor mijn klanten. Jaren lang tekende ik de mooiste cartoons en maakte ik de tofste illustraties voor diverse bedrijven en nu met de opkomst van de NFTs is dat vlammetje weer aangewakkerd.

Disclaimer! Voordat je verder leest hier een kleine mededeling: Deze blogs zijn GEEN advies om te investeren in NFTs. Ik ben GEEN financieel NFT/Crypto adviseur. Alles wat ik hier schrijf is mijn eigen ervaring, mening en bevinding na veel onderzoek ( DYOR ). Deze blog is dus bedoeld om te inspireren maar doe altijd je eigen onderzoek! Als je niets begrijpt van NFT’s of Cryptocurrency zoek dan een professional voor de juiste informatie.

Wat zijn de CryptoBags

Sommigen zeggen dat cryptocurrency niet zal overleven, anderen geloven dat deze nieuwe technologie voor altijd zal blijven bestaan en onderdeel gaat worden van onze wereld economie. De CryptoBags NFT collectie symboliseert deze digitale revolutie, de strijd tussen generaties en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

Michael-Robbert 2022

Het project

Is het eenvoudig om een NFT te maken? Wat heb je allemaal nodig om een collectie te minten? Begin je met 10 afbeeldingen of ga je meteen voor een collectie van 5 of 10K NFT’s? Welke blockchain moet ik gebruiken? En hoe start ik met mijn promotie campagne zonder budget en zonder team?

Het CryptoBag NFT project is een persoonlijke missie om te laten zien dat elke NFT artiest in zijn eentje een mooie collectie kan lanceren met een klein budget en zonder team of roadmap. De komende weken ga ik mijn NFT ervaringen delen in een blog en hoop ik jullie te inspireren om je dromen achterna te gaan. Een NFT collectie lanceren is geen garantie tot succes maar juist het proberen is wat mijn drijfveer is.

De Collectie

De collectie bestaat uit 70 digitaal getekende afbeeldingen. Er is geen gebruik gemaakt van generators en alle elementen zijn tijdens het creatieve proces bedacht. Elke afbeelding is 1500px bij 1500px groot en geeft de koper de mogelijkheid om de afbeelding te tonen op digitale schermen. Voor het gebruik van de logos van de serie HOLO, LITECOIN en ADA is officieel schriftelijk toestemming gegeven door de foundations en de overige crypto en logos vallen onder de Common License.

Er zijn verschillende varianten van elke serie. Er zijn 1 COMMON, 1 UNCOMMEN, 1 RARE, 1 SUPER RARE, 1 EPIC en 1 LEGENDARY afbeelding in elke serie beschikbaar en in totaal zijn er 10 series. De series bestaan uit BITCOIN, ETHEREUM, NFT, DOLLAR, CRYPTO, YEN, HOLO, LITECOIN en ADA.

De Roadmap

Ik ben dit NFT avontuur begonnen omdat ik mijn NFT idee wilde ontwikkelen. Ik zeg niet dat er nooit een roadmap gaat komen maar het is niet mijn prioriteit. Mijn eerste doel is om de collectie te maken om het aan de community en collectors te laten zien en heb ik unlockable content gemaakt om een beetje te compenseren dat er geen roadmap is. Maar als je een idee hebt? Laat het me weten want misschien kan ik er iets mee.